(4 porcijoms)
800 g nesukrintančių bulvių,
1 česnako skiltelės,
250 ml grietinėlės,
250 ml pieno (natūralaus),
aromatinės druskos,
šviežiai malto muskato riešuto,
pipirų,
daržovių sultinio miltelių,
šaukšto sviesto (susmulkinto).
GAMINIMAS:
Plokščią apkepo formą ištepkite sviestu. Nuluptą česnako skiltelę išspauskite ar susmulkinkite peiliu ir paskleiskite formoje. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais (patogiausia-daržovių pjaustykle). Pusę bulvių išdėliokite formoje. Pabarstykite aromatine druska ir šviežiai tarkuotu muskatų riešutu, viršuje paskleiskite likusias bulves.
Grietinėlę sumaišykite su pienu. Dosniai pagardinkite daržovių sultinio milteliais, aromatine druska, muskatu ir pipirais, supilkite ant bulvių. Ant viršaus paskleiskite sviesto kruopeles. Kepkite valandą 180 laipsnių orkaitėje. Valgykite karštą. Aromatinės druskos nesunku pasiruošti.
Stambią jūros druską reikia sugrūsti su šviežiais (geriausia) ar džiovintais mėgstamo prieskoninio žalumyno lapeliais, citrinos žievelės geltonuoju sluoksniu ir sudėjus į sandarų indą bent kelias dienas palaikyti.