1 kg bulvių,
1 svogūno,
500 g kopūstų,
3 šaukštų sviesto,
1 raudonosios paprikos,
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių,
425 ml marinuotų pomidorų,
400 g rūkytų dešrelių,
1 šaukšto aliejaus,
druskos,
pipirų,
1 litras grietinės padažo su žalumynais,
smulkinto sūrio.
GAMINIMAS:
Nuplaukite kopūstą, nuimkite pažeistus viršutinius lapus, išskobkite kotą ir padalykite gūžę į keturias lygias dalis. Kiekvieną gūžės ketvirtį perpjaukite išilgai, apvirkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite ir dėkite į kepimo formą. Tarp kopūstlapių sukamšykite stambiai pjaustytas bulves. Keptuvėje apie 7 min. kepkite dešreles, suberkite apkeptas paprikas ir svogūnus.
Dėkite prie daržovių. Kepimo formoje esančius produktus užpilkite trintais marinuotais pomidorais (pomidorų odeles nulupkite), pasūdykite, įberkite pipirų, viršų pabarstykite čiobreliais ir smulkintu sūriu. Uždenkite folijos lakštu, kepkite apie 25-30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Prieš patiekiant patartina palaikyti apie 10 min. kambario temperatūroje. Labai skanu su grietine.