(4 porcijoms)
6 nedidelių morkų,
pusės ryšulėlio svogūnų laiškų,
200 g pievagrybių,
300 g šaldytų žirnelių,
100 g gaudos sūrio,
50 g rokforo sūrio,
petražolių,
375 ml pieno,
2 kiaušinių,
žiupsnelio muskatų riešutų,
1 šaukštelio lukštentų saulėgrąžų,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Morkas nuplaukite, nulupkite odelę, perpjaukite per pusę ir išilgai pusiau, sudėkite į truputį pasūdytą verdantį vandenį ir pavirkite 6-8 min. Svogūnų laiškus supjaustykite 3 cm ilgio gabaliukais, o nuplautus pievagrybius perpjaukite per pusę. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir sluoksniais dėkite morkas, svogūnų laiškus, pievagrybius, atšildytus žirnelius.
Kiekvieną sluoksnį lengvai pabarstykite druska ir pipirais. Gaudos sūrį sutarkuokite. Rokforo sūrį suskaidykite šakute ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais, įberkite druskos, pipirų ir žiupsnelį tarkuotų muskatų riešutų. Gautą mišinį supilkite ant patiekalo. Pabarstykite gaudos sūriu, saulėgrąžomis, įdėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min. Prieš patiekiant į stalą patiekalą pabarstykite petražolėmis.