Daržovių apkepas su grybais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Daržovių apkepas su grybais


INGREDIENTAI:

(4 porcijoms)
6 nedidelių morkų,
pusės ryšulėlio svogūnų laiškų,
200 g pievagrybių,
300 g šaldytų žirnelių,
100 g gaudos sūrio,
50 g rokforo sūrio,
petražolių,
375 ml pieno,
2 kiaušinių,
žiupsnelio muskatų riešutų,
1 šaukštelio lukštentų saulėgrąžų,
pagal skonį druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Morkas nuplaukite, nulupkite odelę, perpjaukite per pusę ir išilgai pusiau, sudėkite į truputį pasūdytą verdantį vandenį ir pavirkite 6-8 min. Svogūnų laiškus supjaustykite 3 cm ilgio gabaliukais, o nuplautus pievagrybius perpjaukite per pusę. Kepimo formą ištepkite aliejumi ir sluoksniais dėkite morkas, svogūnų laiškus, pievagrybius, atšildytus žirnelius.

Kiekvieną sluoksnį lengvai pabarstykite druska ir pipirais. Gaudos sūrį sutarkuokite. Rokforo sūrį suskaidykite šakute ir sumaišykite su pienu ir kiaušiniais, įberkite druskos, pipirų ir žiupsnelį tarkuotų muskatų riešutų. Gautą mišinį supilkite ant patiekalo. Pabarstykite gaudos sūriu, saulėgrąžomis, įdėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min. Prieš patiekiant į stalą patiekalą pabarstykite petražolėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668