750 ml pieno,
150 g manų kruopų,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio druskos,
5 šaukštų cukraus,
80 g sviesto,
4 obuolių,
2 šaukštelių cinamono.
GAMINIMAS:
Pieną užvirinkite, suberkite kruopas ir virkite 5 min. Kiaušinį ištrinkite su druska, puse cukraus, 50 g sviesto ir sumaišykite su manų koše. Pusę masės sukrėskite į sviestu išteptą apkepo indą. Ant tešlos paskleiskite nuluptus, bulvine trintuve susmulkintus obuolius, apibarstykite cinamonu, likusiu cukrumi.
Ant obuolių sudėkite antrąjį košės sluoksnį, sudėkite sviesto gabaliukus. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min. Patiekite su klevų sirupu ar saldžiarūgščia uogiene.