400 g varškės,
125 g šalto sviesto,
2 kiaušinių,
250 g miltų,
400 g moliūgo,
2 obuolių,
2 šaukštų aliejaus,
200 g fetos sūrio,
200 g grietinės,
cinamono,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi, įberkite cinamono, druskos, sudėkite gerai su sviestu išsuktą varškę ir vėl viską išmaišykite. Moliūgą stambiai sutarkuokite. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Į varškės masę sukrėskite moliūgus, obuolius, atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Viską išmaišius suberkite miltus. Skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais. Ant viršaus užpilkite grietinę ir apie 30 min. kepkite orkaitėje. Iškepusį apkepą supjaustykite ir patiekite su grietine ar uogiene.