(4 porcijoms)
700 g bulvių-supjaustytų 1 cm dydžio kubeliais,
druskos,
pipirų,
500 g raudonųjų paprikų ankščių-nuvalytų ir supjaustytų gabalėliais,
2 svogūnų-supjaustytų žiedais,
2 skiltelių česnako,
1 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių,
150 g saliamio-nulupto ir susmulkinto,
50 g lašinukų su raumenuku-smulkiai supjaustytų,
ryšulėlio petražolių-sukapotų,
3 šaukštų aliejaus,
100 ml pomidorų tyrės,
50-60 g tarkuoto sūrio,
saldžiosios paprikos miltelių.
GAMINIMAS:
Bulves 5 min. apvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite lašinukus, sudėkite bulves ir kepkite, kol gražiai parus. Sudėkite papriką, svogūnus, česnaką ir saliamį, maišant pakepkite dar 5 minutes.
Viską suberkite į kepimo indą, sudėkite pupeles, įpilkite pomidorų tyrę sumaišytą su sūriu. Pagardinkite druska, pipirais, paprika, apibarstykite petražolėmis ir troškinkite apie 15 minučių. Valgykite karštas.