Troškinys su bulvėmis ir rūkyta žuvimi receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Troškinys su bulvėmis ir rūkyta žuvimi


INGREDIENTAI:

(12 porcijų)
12 nesukrintančių bulvių,
200 ml grietinėlės,
2 porų (tik baltosios dalies),
1 kiaušinio,
50 g kietojo sūrio ("Džiugo" ar kt.),
100 g rūkytos žuvies,
100 ml grietinėlės,
šaukštelio sviesto,
druskos ir
pipirų,
muskato.


GAMINIMAS:

Bulves nuskuskite, nuplaukite apačią, kad tvirčiau stovėtų, kitą pusę išskobkite (ledų kaušeli, šaukštu ar tiesiog peiliu), 7-10 minučių pavirkite sūdytame vandenyje, nusunkite, nusausinkite ir palikite atvėsti. Porus supjaustykite plonais griežinėliais, patroškinkite svieste, supilkite grietinėlę.

Pavirkite, kol padažas sutirštės, nupilkite jo šiek tiek į dubenėlį, įmuškite kiaušinį, išmaišykite, mišinį supilkite į padažą, nuimkite nuo liepsnos. Rūkytą žuvį supjaustykite nedideliais kubeliais, kartu su dviem trečdaliais tarkuoto sūrio įmaišykite į padažą, pagardinkite pipirais ir muskatu, jei reikia-pasūdykite.

Šiuo mišiniu įdarykite bulves. Likusį sūrį sumaišykite su grietinėle ir užpilkite ant bulvių. 10-15 minučių troškinkite karštoje orkaitėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668