(4 porcijoms)
400 g nesukrintančių bulvių,
1 svogūno,
30 g sviesto,
50 ml baltojo sauso vyno,
300 ml daržovių sultinio,
1 laurų lapo,
4 gvazdikėlių,
3 kadagio uogų,
5 baltųjų pipirų grūdelių,
500 g jūros žuvies filė,
1 citrinos sulčių,
1 ilgavaisio agurko (arba 3-4 trumpavaisių),
50 ml grietinėlės ar grietinės,
druskos,
maltų baltųjų pipirų,
ryšelio krapų.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus smulkiai supjaustykite, pakepinkite įkaitintame svieste. Suberkite bulves, apkepkite. Supilkite vyną ir sultinį, suberkite prieskonius ir ant vidutinio stiprumo liepsnos patroškinkite 20 min.
Nuplautą, nusausintą žuvies filė apšlakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 10 min. Agurką perpjaukite išilgai perpus, jei sėklos didelės-išimkite jas šaukšteliu, o minkštimą supjaustykite nedideliais kubeliais. Žuvies filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, kartu su agurku sudėkite į troškinį.
Sumažinkite liepsną iki minimalios ir 10 min. palaikykite uždengtame puode. Įmaišykite grietinėlę ar grietinę, pasūdykite, įberkite pipirų, apibarstykite troškinį kapotais krapais. Kartu su agurkais galima įberti ir šaukštelį kaparėlių.