(4 porcijoms)
2 indelių konservuotų turkiškų žirnių (po 400 g),
225 g pupelių,
2 svogūnų,
2 skiltelių česnako,
3 šaukštų aliejaus,
2 žalių aitriosios paprikos ankščių,
4 pomidorų,
2 šaukštų smulkintų kalendrų,
druskos,
pipirų,
1 šaukšto smulkintų mėtų lapelių,
po 1 šaukštelį ciberžolių,
maltų paprikos miltelių,
maltų kmynų.
GAMINIMAS:
Pupeles išvirkite, nupilkite vandenį. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite, įkaitinkite aliejų ir kepkite apie 5 min. Atskirtas nuo sėklų ir susmulkintas aitriosios paprikos ankštis sudėkite į keptuvę kartu su maltais prieskoniais. Kepkite apie 1-2 min. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
Sudėkite į keptuvę, pagardinkite kalendromis, mėtomis, druska, pipirais ir maišant kepkite apie 5-10 min. Nusunktus žirnius ir pupeles sudėkite į keptuvę ir keletą minučių kepkite, kol sušils. Į stalą galite patiekti su kepta vištiena.