(6 porcijoms)
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto miltų,
1 kg kalakutienos blauzdelių,
1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
125 g rūkytos dešros,
300 ml vištienos sultinio,
400 g konservuotų pomidorų,
220 g baltųjų konservuotų pupelių,
15 g petražolių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Blauzdeles apibarstykite miltais ir kelias minutes palaikykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apskrudinkite mėsytę. Ją išimkite ir toje pačioje keptuvėje kepkite smulkintą česnaką bei svogūną apie 4 min., tada sudėkite 1 cm storio griežinėliais pjaustytą dešrą ir dar minutę kepkite.
Tada supilkite sultinį, sudėkite nedideliais gabaliukais pjaustytus pomidorus, kalakutieną, palaukite, kol užvirs, ir pagardinkite druska, pipirais. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 15-20 min. Prieš pabaigą suberkite pupeles, dar keletą minučių patroškinkite ant silpnos ugnies ir sudėkite petražoles.