(4 porcijoms)
4 vištienos filė gabalėlių,
50 ml vandens,
aliejaus kepti.
M a r i n a t u i:
1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
1 šaukštelio druskos,
žiupsnelio baltųjų pipirų,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 šaukšto sojų padažo,
2 šaukštų rudojo cukraus,
1 šaukštelio aitriųjų paprikų tyrės.
R y ž i a m s su šafranu:
2 maišelių ryžių,
žiupsnelio šafrano,
1 šaukštelio rudojo cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Iš visų sudedamųjų dalių paruoškite marinatą. Svogūną su česnaku susmulkinkite, įtrinkite vištienos filė ir apie valandą palaikykite šaldytuve. Paruoštą vištieną 4 min. vartant apkepkite aliejuje. Po to likusį marinatą bei 50 ml vandens supilkite ant mėsos.
Uždengus dangčiu troškinkite ant mažos ugnies maždaug 10 minučių. Išvirkite ryžius įbėrus šafrano, 1 šaukštelį rudojo cukraus ir truputį druskos. Vištieną patiekite su ryžiais. Galite pagardinti citrinos skiltele bei virtomis šparaginėmis pupelėmis.