(2 porcijoms)
600 g lašišos filė,
300 g pomidorų,
3 svogūnų,
3 šaukštų pomidorų padažo,
0,5 citrinos,
100 g aliejaus,
1 stiklinės žuvies sultinio,
8 šakelių petražolių,
kalendros,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir dalyje aliejaus pakepkite. Lašišos filė supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, įberkite druskos, pipirų, sumaišykite su svogūnais ir viską kepkite likusiame aliejuje 5 min. Įdėkite pomidorų padažo ir kepkite dar 5 min.
Įpilkite stiklinę perkošto žuvies sultinio, išmaišykite ir užvirinkite. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odelę, ir supjaustę kubeliais sumaišykite su kapotais žalumynais. Pomidorus sudėkite į troškinį, įspauskite citrinų sulčių, išmaišykite, supilstykite į molines puodynėles ir pašaukite į 220b laipsnių karštumo orkaitę 10 min. Patiekiant apibarstykite žalumynais.