800 g baklažanų,
300 g pomidorų,
200 g svogūnų,
3 česnako skiltelių,
3 paprikų,
2-3 aitriųjų paprikų,
250 g cukinijų,
200 g faršo,
kapotų bazilikų,
čiobrelių,
petražolių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
30 g pomidorų tyrės,
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Pomidorus trumpam panardinkite į karštą vandenį ir nulupkite odeles. Supjaustykite svogūnus griežinėliais, sukapokite česnako skilteles. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Puode įkaitinkite aliejų, pomidorus, paprikas ir aitriąsias paprikas pakepinkite kartu su mėsa.
Uždenkite ir kartkartėmis pamaišant troškinkite 8-10 minučių, jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus. Sudėkite pomidorus, žoleles ir pomidorų tyrę (jei pomidorai sunokę, tyrės nereikia), įberkite druskos, pipirų. Griežinėliais supjaustykite baklažanus ir cukinijas. Baklažanus pasūdykite, suslėkite ir leiskite sultims ištekėti.
Nusausintus baklažanus pavoliokite miltuose ir pakepkite svieste. Visas daržoves sluoksniuokite kepimo inde: cukinijos-baklažanai-pomidorų, pipirų ir mėsos masė-svogūnai. Viršutinis sluoksnis turi būti pomidorų-pipirų ir mėsos. Viską troškinkite dar 25-30 minučių.