1,2 kg paukštienos (antienos, žąsienos),
2 morkų,
150 g aliejaus,
4-5 mažų svogūnėlių,
50 g sviesto,
50 g fermentinio sūrio,
2-4 šaukštų pomidorų pastos,
1-2 raudonųjų paprikų,
petražolių,
100 g rūkytos šoninės,
50-60 g rūkytų dešrelių,
2 aitriųjų paprikų,
3-4 šaukštų medaus,
paukštienos prieskonių,
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Pasūdytame vandenyje išvirkite vištieną ir kubeliais supjaustytas morkas. Išgriebkite vištieną, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, pavoliokite meduje ir pagardinkite paukštienos prieskoniais. Pakepkite ištirpintame svieste kartu su morkomis, kubeliais pjaustytomis paprikomis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite svogūnėlius.
Ten pat įdėkite supjaustytą šoninę ir dešreles, išmaišykite ir kepkite, kol svogūnėliai įgaus geltoną atspalvį. Į troškinimo indą įpilkite 3 stiklines perkošto sultinio, įberkite prieskonius, smulkintą aitriąją papriką, druskos, sudėkite paukštieną su daržovėmis ir uždengus patroškinkite orkaitėje, kol mėsytė suminkštės. Baigiant kepti įdėkite sviesto, pomidorų pastą, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio ir gerai išmaišykite.