800 g jautienos filė,
2 šaukštų aliejaus,
1 svogūno,
400 ml konservuotų pomidorų,
2 šaukštų pomidorų padažo,
1 aitriosios paprikos,
200 g makaronų,
600 ml jautienos sultinio,
1-2 šaukštų krakmolo,
druskos,
pipirų,
saujos baziliko lapelių.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėjus smulkintą svogūną keletą minučių kepkite. Po to sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną ir kepkite 5-7 min. Tada suberkite pomidorus, įpilkite pomidorų padažo, sudėkite smulkiai pjaustytą aitriąją papriką ir kepkite 5 min. nuolat maišant.
Tada supilkite sultinį, palaukite, kol užvirs, sumažinkite ugnį, suberkite baziliko lapelius, uždenkite dangtį ir troškinkite apie 1 val. Į troškinimo pabaigą sudėkite makaronus ir dar viską patroškinkite apie 25 minutes. Krakmolą sumaišykite su 1 šaukštu vandens, supilkite į troškinį, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite ir palaukite, kol sutirštės.