Raudonos saldžiosios paprikos ir dilgėlių salotos receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Raudonos saldžiosios paprikos ir dilgėlių salotos


INGREDIENTAI:

4-5 raudonos saldžiosios paprikos,
1 morka,
6-7 šaukštai sukapotų jaunų dilgėlių lapų,
1 šaukštas sukapotų mėtų lapų,
3-4 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas citrinų sulčių,
maltų pipirų,
druskos.



GAMINIMAS:

Papriką nuplauname, išimame sėklas, supjaustome šiaudeliais, dilgėlių lapus
nuplauname, nuvarviname ir smulkiai sukapojame, morką nuplauname, nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Paruoštus produktus sumaišome, pasūdome, įberiame pipirų, įpilame citrinų sulčių, aliejaus ir išmaišome. Sudedame į salotinę ir apibarstome susmulkintomis mėtomis.

Pastabos: Maistui vartojami tik jauni dilgėlių lapai. Iš jų ruošiamos salotos, verdamos sriubos, gaminami karštieji patiekalai, gėrimai. Dilgėlių lapuose yra vitamino C, K, karotino. Liaudies medicinoje dilgėlė - vaistas nuo daugybės ligų: aterosklezorės, mažakraujystės, vidurių pūtimo, kepenų ir tulžies pūslės ligų, inkstų akmenliges, skrandžio spazmų, ilgalaikių vidurių užkietėjimų ir kt. Dilgėlėmis gydomos žaizdos, opos. Iš dilgėlių verdami nuovirai, sunkiamos sultys, džiovinami dilgėlių lapai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668