Apie 700-800 g avienos su kauliuku,
230 g lęšių,
1 svogūno,
150 ml raudonojo vyno,
6-8 vyšninių pomidorų,
1 paprikos,
druskos,
pipirų pagal skonį,
2 skiltelių česnako,
laurų lapų,
žiupsnelio petražolių.
GAMINIMAS:
Pasūdytame vandenyje išvirkite lęšius (10-12 min.). Nukoškite. Keptuvėn įpylę aliejaus pakepinkite smulkintą česnaką ir pusžiedžiais pjaustytą svogūną, sudėkite virtus lęšius, įpilkite raudonojo vyno ir apie 1 min. patroškinkite. Vėliau sudėkite stambiai pjaustytą papriką.
Per pusę perpjaukite vynuoginius pomidorus, įmeskite laurų lapų ir pabarstykite druska su šviežiai maltais pipirais. Avieną apibarstykite druska, maltais pipirais ir apie 2-3 min. apkepinkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi-kol apskrus. Apibarstykite petražolėmis.