(5 asmenims)
Apie 600 g bulvių,
150 ml grietinės,
300 g šviežios baltos žuvies filė (menkės, starkio, pangasijos, vėgėlės),
2 svogūnai,
3 kiaušiniai,
2 morkos,
2 obuoliai,
saujelė tarkuoto parmezano,
3 šaukštai sviesto,
šaukštas kapotų žalumynų,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
tarkuotų muskatų,
pusės citrinos sulčių (žuviai apšlakstyti).
GAMINIMAS:
Žuvį susmulkinkite, apšlakstykite citrinos sultimis, įtrinkite druska, pipirais ir sumaišykite su tarkuotu obuoliu, šaukštu grietinės, kapotais žalumynais. Bulves nulupkite, susmulkinkite, išvirkite ir sugrūskite su dviem šaukštais sviesto. Kiaušinių trynius išplakite su likusia grietine, įmaišykite į bulvių košę.
Pasūdykite, pagardinkite muskatais ir atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. Svogūnus susmulkinkite. Morkas nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve ir pakepkite šaukšte sviesto.
Dalį bulvių masės krėskite į kepimo formą, ant viršaus paskirstykite morkų ir svogūnų masę, sukrėskite žuvį ir vėl bulvių košę. Apkepo viršų pabarstykite tarkuotu parmezanu ir apie 30 min. kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.