(6 asmenims)
T e š l a i:
stiklinė miltų,
po pusę stiklinės pieno ir
vandens,
kiaušinis,
šaukštas aliejaus,
žiupsnelis druskos.
Į d a r u i:
2 saujelės špinatų lapų,
indelis grūdėtos varškės,
3 šaukštai smulkinto ožkų pieno sūrio,
2 skiltelės česnako,
šaukštas bazilikų padažo,
2 šaukštai grietinės,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų. Paruoškite špinatų įdarą. Špinatus perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius stambiai suplėšykite ir kelias minutes palaikykite inde virš garų, kad suminkštėtų.
Paruoštus špinatus sumaišykite su gerai nuvarvinta varške ir ožkų pieno sūriu, įspauskite česnako skilteles, įmaišykite bazilikų padažą, grietinę. Įdarą pasūdykite, pagardinkite pipirais. Iš tešlos iškepkite didesnius lietinius.
Ant kiekvieno krėskite įdaro, tada vėl klokite lietinį ir krėskite likusį įdarą. Lietinių sluoksniuotį paslėkite medine lentele ir bent valandą palaikykite šaldytuve. Tiekite supjaustytą dailiais stačiakampiais.