(3 asmenims)
500 g salierų gumbų,
didelis obuolys,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
50 ml plakamosios grietinėlės,
100 g karštai rūkyto kumpio,
keli laurų lapeliai,
400 ml natūralaus daržovių sultinio,
30 g sviesto,
kelios petražolių šakelės (papuošti).
GAMINIMAS:
Salierų gumbus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu. Obuolį nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir sumeskite į tą patį puodą. Įberkite druskos, įmeskite kelis laurų lapelius ir troškinkite apie 30 min.
Nupilkite vandenį, daržoves dar šiek tiek pavirkite ant mažos ugnies, kad išgaruotų drėgmė, įdėkite sviestą ir iki vientisos masės išplakite. Grietinėlę išplakite iki standžios masės ir atsargiai įmaišykite į salierų tyrę. Tiekite su atvėsintais skrudinto kumpio gabalėliais. Toks garnyras tiks prie mėsos patiekalų.