Salierų piurė su kumpiu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Salierų piurė su kumpiu


INGREDIENTAI:

(3 asmenims)
500 g salierų gumbų,
didelis obuolys,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
50 ml plakamosios grietinėlės,
100 g karštai rūkyto kumpio,
keli laurų lapeliai,
400 ml natūralaus daržovių sultinio,
30 g sviesto,
kelios petražolių šakelės (papuošti).


GAMINIMAS:

Salierų gumbus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu. Obuolį nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir sumeskite į tą patį puodą. Įberkite druskos, įmeskite kelis laurų lapelius ir troškinkite apie 30 min.

Nupilkite vandenį, daržoves dar šiek tiek pavirkite ant mažos ugnies, kad išgaruotų drėgmė, įdėkite sviestą ir iki vientisos masės išplakite. Grietinėlę išplakite iki standžios masės ir atsargiai įmaišykite į salierų tyrę. Tiekite su atvėsintais skrudinto kumpio gabalėliais. Toks garnyras tiks prie mėsos patiekalų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668