30 g kaparėlių,
1 svogūno galvutė,
200 g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
50 ml alyvuogių aliejaus,
200 g aguekų,
1 paprika,
600 g pomidorų,
1/4 šaukštelio druskos,
200 g fetos sūrio.
GAMINIMAS:
Agurką supjaustykite griežinėliais arba dar smulkiau. Išvalykite pipiro šerdį ir supjaustykite jį nelabai stambiai. Vidutinio dydžio svogūną supjaustykite žiedais, pusžiedžiais arba ketvirčiais žiedo.
Smulkintas daržoves suberkite į indą, ten pat sudėkite alyvuoges ir fetos sūrį (labiausiai tinka konservuotas indeliuose su alyvuogių aliejumi ir prieskoninėmis žolelėmis). Aliejų nuo fetos galima panaudoti padažui. Suberkite pjaustytus pomidorus ir truputį kaparėlių. Pasūdykite, įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite.