250 g sviesto,
2 kiaušinių,
nepilnos stiklinės cukraus,
300 g avižinių dribsnių (paprastų, ne greitai paruošiamų),
100 g sezamų sėklų,
200 g saulėgrąžų,
saujelės razinų,
saujelės džiovintų abrikosų.
GAMINIMAS:
Didesniame puode ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kelias minutes pakaitinkite (žiūrėkite, kad neprisviltų). Kiaušinius suplakite su cukrumi iki standžių putų. Kai dribsniai šiek tiek praauš, supilkite į juos kiaušinių plakinį, sezamus, saulėgrąžas, išmirkytas ir nusausintas razinas.
Sudėkite išmirkytus, nusausintus ir susmulkintus abrikosus. Viską gerai išmaišykite. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėkite nedideles krūveles mišinio. Tarp sausainių palikite tarpus, nes kepami jie truputį padidės. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių, kol gražiai paruduos. Palikite atvėsti skardoje.