(18-20 ritinėlių)
275 g sluoksniuotos bemielės tešlos,
2-3 obuolių,
2 šaukštų vanilinio cukraus,
1 kiaušinio trynio,
50 g sviesto,
1 šaukštelio malto cinamono,
50 g miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite 2-3 mm storio riekelėmis. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite 2 cm pločio ir 20 cm ilgio juostelėmis. Obuolių riekeles sudėliokite ant tešlos juostelių, apibarstykite vaniliniu cukrumi.
Juostelių galus patepkite išplaktu kiaušinio tryniu ir susukite į ritinėlius. Ritinėlius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su milteliniu cukrumi bei cinamonu.
Gauta mase aptepkite pyragaičius. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 18-20 minučių, kol ritinėliai gražiai apskrus.