(4 porcijos)
8 vidutinio dydžio bulvių,
8 dešrelių-supjaustytų skridinėliais,
2 svogūnų-sukapotų,
4 rūgštokų obuolių-supjaustytų nedideliais gabalėliais.
P a d a ž u i:
200 ml daržovių sultinio,
2 šaukštelių paprikų pastos,
1 šaukštelio džiovinto mairūno,
druskos,
šviežiai maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite su lupenomis (arba panaudokite ankščiau išvirtas), nulupkite, supjaustykite kubeliais. Dešreles ant nestiprios liepsnos pašildykite keptuvėje, suberkite svogūnus, obuolius, bulves ir maišydami 10 min. pakepinkite, kol gražiai parus.
Padažui sultinį sumaišykite su paprikų pasta ir mairųnu, supilkite į keptuvę ir maišydami pavirkite, kol sutirštės. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų. Salotas sudėkite į lėkštes ir pagardinkite padažu. Pabarstykite mairūnų, petražolių ar bazilikų lapeliais.