800 g pomidorų,
500 g svogūnų,
3 česnako skiltelių,
3-4 paprikų,
350 g baklažanų,
250 g cukinijų,
kapotų bazilikų,
čiobrelių ir
petražolių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
30 g pomidorų tyrės,
druskos,
pipirų (pagal skonį).
GAMINIMAS:
Pomidorus trumpam panardinkite į karštą vandenį ir nulupkite odeles. Supjaustykite svogūnus ir česnako skilteles. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite griežinėliais. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, česnakus ir paprikas, pakepinkite. Uždenkite ir kartkartėmis pamaišydami troškinkite 20 minučių, jei reikia, įpilkite daugiau aliejaus.
Sudėkite pomidorus, žoleles ir pomidorų tyrę (jei pomidorai sunokę, tyrės nereikia), išmaišykite ir dar 15 minučių patroškinkite. Griežinėliais supjaustykite baklažanus ir cukinijas, sudėkite į puodą, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite dar 30 minučių.