P a g r i n d u i:
250 g kvietinių miltų,
150 g sviesto,
0,5 šaukštelio druskos,
2 šaukštų vandens.
Į d a r u i:
3 didelių pomidorų,
40 g svogūnų laiškų,
100 g džiūvėsėlių,
2 kiaušinių,
2 šaukštų miltų,
200 ml pieno,
0,5 šaukštelio druskos,
0,25 šaukštelio pipirų,
0,25 šaukštelio maltų muskatų, smulkintų raudonėlių.
GAMINIMAS:
Sukapokite sviestą su miltais (masė turi būti trapi). Įberkite druskos, įpilkite vandens, suminkykite tešlą. Mažiausiai pusvalandį laikykite šaldytuve. Susmulkinkite pomidorus ir sumaišykite su smulkintais svogūnų laiškais, tarkuotu sūriu ir džiūvėsėliais. Inde išplakite kiaušinius ir sumaišykite su miltais ir pienu.
Pagardinkite druska, pipirais ir muskatais, įmaišykite smulkintų raudonėlių. Kiaušinių mišinį sumaišykite su pomidorais. Iškočiokite tešlą ir dėkite į 24 cm skersmens sviestu suteptą pyrago formą. Ant tešlos supilkite įdarą. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 45 minutes.