Uzbekiška sriuba receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Uzbekiška sriuba


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

500 g mėsos (avienos arba jautienos),
300 g svogūnų,
300 g morkų,
300 g bulvių,
100 g pomidorų,
200 g paprikų,
100 g ryžių,
30 g pomidorų pastos,
100 ml aliejaus,
0,5 stiklinės sultinio (arba vandens),
grietinės,
druskos,
pipirų,
kumino,
šviežių bazilikų,
kalendrų.

GAMINIMAS:

Mėsą, paprikas, morkas, bulves ir pomidorus supjaustykite maždaug 0,7 cm dydžio kubeliais, svogūnus-plonais pusžiedžiais. Ryžius 20 min. pamerkite šiltame vandenyje. Pomidorų pastą atskieskite sultiniu arba vandeniu. Puodą užkaiskite ant kaitrios ugnies, įkaitinkite, įpilkite aliejaus ir leiskite jam įkaisti.

Kai iš aliejaus ims kilti pilkšvas dūmelis, į puodą sudėkite svogūnus (jie labai greitai apskrus karštame aliejuje), tada ten pat sukrėskite mėsą ir paskrudinkite, kol susiformuos rusva plutelė. Paskui suberkite paprikas ir morkas. Šiame etape galite sumažinti ugnį iki vidutinės ir kepkite toliau.

Kai morkos apskrus, supilkite atskiestą pomidorų pastą ir kepkite, kol skystis išgaruos. Tada sudėkite pomidorus ir kepkite dar 2-3 min. Suberkite bulves, prieskonius ir kepkite 5-6 min., tuomet užpilkite šaltu vandeniu ir leiskite sriubai užvirti. Sriuba jokiu būdu neturi virti stipriai, nes dėl to sultinys tampa drumstas, be to, bus prastesnis ne tik estetinis vaizdas, bet ir patiekalo skonis.

Dar 10-15 min. palikite sriubą troškintis ant mažos ugnies, tada suberkite ryžius ir baikite virti (apie 10-15 min.). Uzbekiška sriuba patiekiama gilioje lėkštėje su grietine ir smulkiai supjaustytais žalumynais. Mėgstantieji aštrumą gali įberti šviežiai maltų juodųjų pipirų. Beje, ši sriuba, vadinamoji mastava, dažnai verdama ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668