2 nedideli aguročiai,
1-2 saldžiosios paprikos,
4 vidutinio dydžio bulvės,
4 nedidelės morkos,
1-2 svogūnai,
kelios česnako skiltelės,
3-4 nedideli pomidorai,
šaukštas pomidorų pastos,
500 g maltos mėsos,
kelios baltos duonos riekelės,
pieno,
kiaušinis,
druskos,
juodųjų pipirų,
lauro lapas,
kitų prieskonių pagal skonį,
žalumynų,
aliejaus,
500-800 ml sultinio (arba vandens),
grietinės.
GAMINIMAS:
Aguročius, paprikas ir bulves supjaustykite nedideliais kubeliais, morkas-griežinėliais. Šias daržoves apkepinkite aliejuje, sudėkite į puodą, užpilkite 500-800 ml sultinio (arba vandens), uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies 25-30 min.
Apkepkite svogūnus ir česnakus, ten pat sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus ir šaukštą pomidorų pastos. Viską sukrėskite į puodą su kitomis daržovėmis. Pagardinkite prieskoniais. Duoną užmerkite piene, nuspauskite, sumaišykite su mėsa, kiaušiniu, druska ir pipirais.
Suformuokite mažus kukulaičius ir apkepkite juos iš visų pusių. Tada sudėkite į sriubą ir virkite 5 min. Patiekite su grietine ir žalumynais.