500 g burokėlių,
350 g bulvių,
svogūnas,
obuolys,
šaukštas kmynų,
lauro lapas,
čiobrelių,
šaukštas citrinų sulčių,
600 ml daržovių sultinio,
grietinėlės, druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Burokėlius išvirkite. Svogūną susmulkinkite, obuolį sutarkuokite, bulves supjaustykite kubeliais ir suberkite į puodą. Vandens įpilkite tiek, kad tik apsemtų daržoves. Virkite ant mažos ugnies 10 min. Burokėlius nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir suberkite į puodą.
Supilkite karštą sultinį ir citrinų sultis, pagardinkite čiobreliais bei kmynais. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite 15-20 min. Tada nukaiskite, įmeskite lauro lapelį ir palikite uždengtą puodą pastovėti dar 15 min. Paskui lapą išimkite, daržoves sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite iki tyrės konsistencijos.
Tuomet tyrę sukrėskite atgal į puodą su sultiniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Pakaitinkite 7-8 min. Nukaitę išpilstykite į lėkštes. Į kiekvieną lėkštę įpilkite po 2 šaukštus grietinėlės.