Trintų daržovių sriuba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trintų daržovių sriuba


INGREDIENTAI:

500 g burokėlių,
350 g bulvių,
svogūnas,
obuolys,
šaukštas kmynų,
lauro lapas,
čiobrelių,
šaukštas citrinų sulčių,
600 ml daržovių sultinio,
grietinėlės, druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Burokėlius išvirkite. Svogūną susmulkinkite, obuolį sutarkuokite, bulves supjaustykite kubeliais ir suberkite į puodą. Vandens įpilkite tiek, kad tik apsemtų daržoves. Virkite ant mažos ugnies 10 min. Burokėlius nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir suberkite į puodą.

Supilkite karštą sultinį ir citrinų sultis, pagardinkite čiobreliais bei kmynais. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite 15-20 min. Tada nukaiskite, įmeskite lauro lapelį ir palikite uždengtą puodą pastovėti dar 15 min. Paskui lapą išimkite, daržoves sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite iki tyrės konsistencijos.

Tuomet tyrę sukrėskite atgal į puodą su sultiniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Pakaitinkite 7-8 min. Nukaitę išpilstykite į lėkštes. Į kiekvieną lėkštę įpilkite po 2 šaukštus grietinėlės.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668