Įdarytos bulvės su vištiena ir grybais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Įdarytos bulvės su vištiena ir grybais


INGREDIENTAI:

(5 porcijoms)
5 didelės bulvės,
400 g vištų krūtinėlių,
apie 200 g miško grybų (voveraičių, baravykų),
2 svogūnai,
morka,
10 ml riebios grietinėlės,
nedidelis indelis lydyto sūrelio ("Panemunės pievų"),
2 skiltelės česnako,
saujelė kapotų žalumynų,
druskos,
pipirų,
vištienos prieskonių,
raudonėlių,
po šaukštą aliejaus ir
sviesto,
saujelė tarkuoto parmezano.


GAMINIMAS:

Bulves nuskuskite, išpjaukite vidurį, kad gautumėte valteles. Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais, įtrinkite vištienos prieskoniais ir trumpai palikite, kad prieskoniai įsigertų. Grybus išvalykite, nuplaukite, susmulkinkite, išvirkite ir gerai nuvarvinkite.

Svogūnus, česnakus, morką nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, suverskite vištieną, apie 7 min. pakepinkite ant didelės ugnies, tada ugnį sumažinkite, suberkite grybus, kapotus žalumynus ir visus nurodytus prieskonius. Kai padažas sutirštės, supilkite grietinėlę ir nuolat maišant dar truputį pakaitinkite, tada sudėkite lydytą sūrelį.

Aliejumi apšlakstytas bulves dėkite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą, gausiai krėskite įdaro ir 45 min. pašaukite į karštą orkaitę. Kepimo pabaigoje užberkite tarkuoto parmezano.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668