(4 porcijoms)
4 kukurūzų paplotėliai,
200 g šviežių lukštentų (arba šaldytų) krevečių,
gabalėlis aitriosios paprikos,
3 skiltelės česnako,
šaukštas aliejaus (kepti),
baltasis svogūnas,
2 minkšti, gerai prinokę pomidorai,
avokadas,
pusės citrinos sulčių,
keli salotų lapeliai,
pagal skonį druskos,
pipirų,
šviežių žalumynų,
šaukštas saulėje džiovintų pomidorų padažo,
šaukštas vynuogių kauliukų aliejaus (salotoms).
GAMINIMAS:
Aitriąją papriką išvalykite, susmulkinkite. Česnakus nulupkite, susmulkinkite. Nedidelėje keptuvėje užkaitinkite aliejų, pakepinkite česnakus ir papriką, tada viską pasūdykite, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų padažą ir sumeskite krevetes.
Maišant jas pakepinkite, kol dailiai apskrus ir apsivels prieskoniais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sumaišykite su avokadais, pomidorais, svogūnais, kapotais žalumynais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir apšlakstykite vynuogių kauliukų aliejumi. Ant pašildytų paplotėlių krėskite po šaukštą traškių salotų ir dėkite krevečių.