1kg šviežios skumbrės arba menkės,
1/2 stiklainio šparaginių pupelių,
mažas indelis konservuotų žirnelių,
2 obuoliai,
indelis majonezo,
garstyčių,
konservuotų slyvų,
petražolių lapelių,
svogūnų laiškų,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Žuvį nuvalyti, išvirti pasūdytame vandenyje. Kruopščiai išrinkti kaulus, supjaustyti smulkiais kubeliais. Pupeles ir žirnelius nusunkti, išmaišyti su žuvimi. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti kubeliais, sudėti į žuvies masę. Suberti druską, pipirus, sudėti majonezą, truputį garstyčių ir išmaišyti. Salotinėje išdėlioti pjaustytas pusiau slyvas, ant jų - storą sluoksnį salotų. Puošti likusiomis slyvomis, žirneliais, pabarstyti žalumynais.