Raudonojo nulupto ir smulkiai supjaustyto greipfruto,
2 nuluptų ir gabaliukais susmulkintų apelsinų,
pusės smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno,
šaukšto smulkintų šviežių bazilikų,
nepernokusio avokado.
Alyvuogių aliejaus ir žaliųjų citrinų p a d a ž u i:
2 šaukštų šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių,
pusės šaukštelio nutarkuotų žaliosios citrinos žievelių,
pusės šaukštelio garstyčių,
smulkiai kapotos skiltelės česnako,
2 šaukštelių medaus,
žiupsnelio druskos,
6 šaukštų alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Sudėkite į indą citrusinius vaisius, smulkintą svogūną ir bazilikus. Lengvai išmaišykite. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir atskirkite minkštimą nuo odelės. Supjaustykite dideliais gabaliukais. Atsargiai sudėkite į indą su citrusais.
Nedideliame inde sumaišykite citrinų sultis, žieveles, garstyčias, česnaką, medų ir druską. Pagal skonį pasūdykite, supilkite aliejų. Užpilu apliekite salotas ir tiekite su šviežiomis pipirinėmis.