1 šaukšto aliejaus,
1 vidutinio dydžio kopūsto,
2 raudonųjų svogūnų,
0,5-1 šaukštelio druskos,
0,25 šaukštelio juodųjų pipirų,
150 g fermentinio sūrio.
Pomidorų p a d a ž u i:
2 pomidorų,
4 šaukštų pomidorų tyrės,
2 šaukštų baltojo vyno,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio druskos,
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Nuo kopūsto nuimkite aštuonis viršutinius lapus. Dideliame puode užvirkite vandenį, sudėkite lapus. Sumažinkite ugnį ir virkite 3-4 minutes. Tada lapus išdėliokite ant popierinių rankšluoščių, kad nuvarvėtų vanduo. Likusį kopūstą supjaustykite kuo smulkiau, svogūnus susmulkinkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintą kopūstą ir svogūnus. Pakaitinkite 10 minučių, kol kopūstas ir svogūnai suminkštės, tada pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite supjaustytą sūrį, keptuvę nuimkite nuo ugnies. Ant kiekvieno kopūsto lapo uždėkite 1-2 šaukštus įdaro, užlenkite kraštus ir susukite. Paruoškite padažą.
Pomidorus supjaustykite, sutrinkite ir sudėkite į puodą. Supilkite vyną, pomidorų tyrę. Kaitinkite, kol mišinys sutirštės. Supilkite aliejų, įberkite druskos ir pipirų. Kopūstų suktinukus sudėkite į kepimo formą, užpilkite pomidorų padažą ir kepkite maždaug 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių.