800 g šviežių mažų bulvyčių,
200 g uoginių pomidorų,
1 šviežio pankolio,
1 šaukšto džiovintų pankolių sėklų,
8 plonų karštai rūkyto kumpio griežinių,
3 šaukštų baltojo vyno acto,
6 šaukštų aliejaus,
40 g kieto fermentinio sūrio ("Džiugo"),
1 pluoštelio bazilikų,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bulvytes kruopščiai nuplaukite, nušveiskite šepetėliu ir išvirkite pasūdytame vandenyje kartu su pankolių sėklomis. Į actą įberkite druskos, pipirų, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Nusunktas bulves nedelsiant nulupkite, perpjaukite pusiau, užpilkite marinatu, išmaišykite ir 30 min. palaikykite.
Tuo tarpu nuplautus ir nusausintus pomidorus perpjaukite į keturias dalis. Nuvalytą, nuplautą pankolį supjaustykite plonomis juostelėmis, nuskabykite bazilikų lapelius. Bulvių puseles atsargiai sumaišykite su pankoliu, pomidorais bei bazilikų lapeliais.
Į keturias plokščias lėkštes dėkite po du mėsos griežinius. Ant jų sudėkite daržoves ir apibarstykite tarkuoto sūrio drožlėmis. Patiekiant viršų galite papuošti susmulkintais pankolių lapeliais.