1 kg gūžinio kopūsto,
100 ml aliejaus,
500 g saldžiarūgščių obuolių,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukšto citrinų rūgšties,
obuolių acto arba citrinų sulčių (pasirinkti),
1 šaukšto cukraus,
200 ml vandens.
GAMINIMAS:
Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, išpjaukite stiebą. Kopūsto juosteles sudėkite į didelį puodą, įpilkite aliejų ir verdantį vandenį. Išmaišykite, uždenkite ir palikite 5-10 minučių. Išvalytus obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir sumaišykite su kopūstais.
Dėkite šaukštą cukraus, šaukštelį druskos ir supilkite pilną šaukštą obuolių acto ar citrinų sulčių. Retkarčiais pamaišydami patroškinkite pusę valandos, jei reikia, įpilkite vandens.