T e š l a i:
250 g sviesto,
400 ml miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
250 g varškės,
druskos, (pagal skonį).
Į d a r u i:
1,5 kg kopūstų,
500 g morkų,
3 šaukštų sviesto,
800 ml vandens,
druskos (pagal skonį),
1 šaukšto vyno acto,
50-100 g rudojo cukraus,
150 ml riebios grietinės,
1 kiaušinio.
GAMINIMAS:
Sumaišykite minkštą sviestą, miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite varškę ir suminkykite tešlą. Ją įdėkite į maišelį ir 1 valandą palaikykite šaltoje vietoje. Kopūstą supjaustykite smulkiomis juostelėmis, morkas stambiai sutarkuokite. Kopūstą ir morkas pakepinkite aliejuje, įpilkite vandens ir virkite, kol suminkštės.
Tada nukoškite, įberkite druskos, rudojo cukraus, įpilkite acto. Atvėsinkite ir sumaišykite su grietine. Tešlą padalykite į dvi dalis, viena-šiek tiek didesnė. Abi iškočiokite (storis turėtų būti apie 0,5 cm). Didesnįjį lakštą dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą, ant viršaus-kopūstų ir morkų mišinį (nuo kraštų palikite apie 3 cm).
Tešlos kraštus užlenkite ir patepkite vandeniu. Ant viršaus uždėkite mažesnįjį tešlos lakštą ir gerai užspauskite kraštus. Aptepkite išplaktu kiaušiniu ir pabadykite šakute. Kepkite maždaug 225 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 minučių.