Lazanijos lakštų,
špinatų (tinka šaldyti),
300 g pelėsinio sūrio,
800 g pievagrybių,
200 g kietojo sūrio,
250 ml grietinėlės (10 proc.),
druskos,
sviesto.
GAMINIMAS:
Lazanijos lakštus (po vieną) porą minučių pavirkite sūdytame vandenyje. Kepimo formą patepkite sviestu ir išklokite lazanijos lakštais taip, kad jie šiek tiek persidengtų. Tada dėkite špinatų. Pelėsinį sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis ir dėkite jų ant špinatų.
Kitas sluoksnis-apkepti grybai. Juos užklokite lazanijos lakštais. Viską kartokite tiek kartų, kol baigsis lakštai. Paruoškite padažą: į puodą supilkite grietinėlę ir įtarkuokite sūrio. Padažą virkite nuolat maišydami, kol sūris visiškai ištirps.
Lazaniją užpilkite grietinėlės ir sūrio padažu. Apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 minučių.