450 g žalių šparaginių pupelių,
4 pomidorų,
1 pundelio ridikėlių,
1 pundelio svogūnų laiškų su galvutėmis,
3 šaukštų alyvų aliejaus,
2 šaukštų obuolių acto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Šparagines pupeles pavirkite truputį pasūdytame vandenyje apie 10 minučių. Šaldytas trumpiau. Išimtas iš puodo perliekite šaltu vandeniu. Pomidorus supjaustykite į 8 skilteles. Ridikėlius ir svogūnų galvutes supjaustykite žiedeliais.
Užpilui sumaišykite aliejų ir actą, druskos ir pipirų dėkite pagal skonį. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į užpilą. Visas daržoves dėkite į indą, užpilkite paruoštu užpilu ir gerai išmaišykite.