2 svogūnų,
2 šaukštų sviesto,
400 g šviežių voveraičių arba baravykų (arba 250 g sūdytų ar apvirtų grybų),
100 ml smulkintų petražolių,
150 ml plakamosios grietinėlės,
4 kiaušinių,
druskos,
pipirų,
aliejaus (formelėms ištepti).
GAMINIMAS:
Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite svogūnus. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus ir troškinkite 2-3 minutes. Pridėkite smulkintus grybus ir petražoles, kaitinkite dar 3-4 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
Grybų mišinį sudėkite į mažas aliejumi išteptas kepimo formeles arba į vieną didelę, į kiekvieną dėkite po 2-3 šaukštus grietinėlės ir įmuškite po po 1 žalią kiaušinį. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes, kol sukeps kiaušiniai.