6 šaukštų aliejaus,
200 g rizoto ryžių,
1 l nuvalytų ir susmulkintų šviežių baravykų,
2 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
200 ml sauso baltojo vyno,
200-400 ml ekologiško daržovių sultinio Natur compagnie,
100 ml parmezano sūrio drožlių,
100 ml smulkintų petražolių,
druskos,
pipirų (pagal skonį).
GAMINIMAS:
Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite ryžius ir maišydami kaitinkite, kol taps minkšti. Sudėkite susmulkintus grybus ir svogūnus, kepinkite 2-3 minutes. Įdėkite sutrintus česnakus, supilkite baltąjį vyną, išmaišykite ir troškinkite neaukštoje temperatūroje.
Kai visas skystis įsigers į ryžius, į puodą supilkite dalį sultinio, kad apsemtų ryžius. Troškinkite 30 minučių, kai sultinys įsigers, supilkite ir likusią dalį. Rizotą pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite smulkintų petražolių.