Alyvuogių aliejaus,
sviesto,
2-3 obuolių,
1 didelio svogūno,
1-2 česnako skiltelių,
1 šaukštelio kario,
1 stiklinės baltojo vyno,
1/2 šaukštelio krakmolo,
prieskonių sriubai,
cukraus,
tirštos grietinės.
GAMINIMAS:
Alyvuogių aliejuje ir svieste patroškinkite plonai supjaustytus obuolius, svogūną, česnako skilteles ir įdėkite arbatinį šaukštelį kario prieskonių. Po to įpilkite stiklinę baltojo vyno. Padažą sutirštinkite 1 nubrauktu arbatiniu šaukšteliu kukurūzų krakmolo, išmaišyto keliuose šaukštuose vandens.
Padažą užvirinkite, pagardinkite prieskoniais sriubai, druska, trupučiu cukraus ir tiršta grietine. Padažas turi būti tirštokas ir gražiai geltonos spalvos. Šis padažas tinka su paukštiena, kepsniais ir žuvimi.