(6 porcijoms)
700 g žaliųjų, raudonųjų ir mėlynųjų vynuogių,
po 1 pakelį vyšnių,
apelsinų ir
agrastų želės,
1/2 stiklinės tirštos grietinės,
šaukštelio aliejaus.
GAMINIMAS:
Želę paruoškite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Nuo agrastų ir apelsinų ištirpintos želės nupilkite po 1/2 stiklinės skysčio. Nuplaukite vynuoges, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Formą ištepkite aliejumi ir pirmiausia supilkite žalios spalvos želę, kai ši pradės stingti, sudėkite žaliąsias vynuoges.
Atidėtos 1/2 stiklinės žalios želės sumaišykite su puse dalies grietinės, užpilkite ant apstingusios žalios želės ir padėkite stingti. Kai želė sustings, supilkite apelsinų želę. Palaukite, kol truputį sustings, ir sudėkite raudonąsias vynuoges. Atidėtą apelsinų želę sumaišykite su likusia grietine ir užpylus ant apelsinų želės sluoksnio padėkite į šaldytuvą.
Kai želė truputį apstings, ant jos supilkite paskutinį vyšnių želės sluoksnį, sudėkite mėlynąsias vynuoges, pridenkite folija ir palaikykite šaldytuve 2 val. Kai sustings akimirkai indą su žele pamerkite į karštą vandenį ir išverskite į serviravimo indą.