750 g kiaulienos nugarinės,
12 griežinėlių kumpio,
2 kiaušinių trynių,
8 stiebelių čiobrelių,
3-4 šviežių mėtų ir
petražolių šakelių,
2 šaukštų marinuotų aitriųjų paprikų,
2 šaukštų aliejaus,
druskos,
pipirų,
tarkuoto muskato.
K o š e i:
800 g miltinių bulvių,
400 g obuolių,
75 g sviesto,
7 šaukštų pieno,
100 g panemunės sūrio,
150 g grietinėlės.
G a r n y r u i:
1 kg brokolių,
100 ml daržovių sultinio.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves ir nuvalytus supjaustytus obuolius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai obuoliai ir bulvės suminkštės, nukoškite ir sugrūskite. Į košę pilkite verdantį pieną, įdėkite sviestą, grietinėlę ir panemunės sūrį.
Įmuškite kiaušinio trynius ir viską išmaišykite. Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 5 cm ilgio ir maždaug 2-3 cm pločio juostelėmis. Sukapokite petražoles, mėtas ir čiobrelius, sumaišykite su maltais muskato riešutais ir kapotomis aitriosiomis paprikomis.
Mėsos griežinėlius įtrinkite druska, pabarstykite šviežiai maltais pipirais, užkrėskite žolelių įdaro ir tolygiai paskirstykite. Šoninę supjaustykite juostelėmis. Ant mėsos uždėkite paruošto bulvių įdaro ir susukite į ritinėlį. Po to ritinėlius įvyniokite į šoninę. Skardą ištepkite aliejumi, sudėkite mėsos ritinėlius.
Viršų patepkite tirpintu sviestu. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę, kepkite maždaug 30 min. Brokolius išplaukite, išskirstykite žiedynais ir išvirkite pasūdytame daržovių sultinyje. Patiekite su virtais brokoliais.