Gardukas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Gardukas


INGREDIENTAI:

150 g miltų,
50 g avižinių dribsnių,
pusė šaukštelio malto cinamono,
80 g cukraus,
125 g sviesto,
druskos,
4 dideli obuoliai,
2 šaukštai citrinų sulčių,
50 g migdolų drožlių,
vanilės lazdelė,
120 ml pieno,
125 ml grietinėlės,
40 g cukraus,
šaukštelis krakmolo,
60 g razinų (be kauliukų),


GAMINIMAS:

1. Ruošiame trupiniuotį. Sumaišome sviestą, miltus, avižinius dribsnius, cinamoną, cukrų ir žiupsnelį druskos.
2. Ruošiame įdarą. Obuolius nulupame, supjaustome ketvirčiais, išpjauname sėklalizdžius. Tada supjaustome skiltelėmis. Jas gražiai vieną prie kitos sudedame į apskritą kepimo skardą, pateptą riebalais. Užberiame migdolų ir razinų. Apšlakstome citrinų sultimis. Ant viršaus tolygiai užtrupiname trupiniuotį. Kepame 200° C karštumo orkaitėje pusvalandį.
3. Ruošiame padažą. Vanilės lazdelę perpjauname per pusę, išskobiame minkštimą. Trečdalį pieno sumaišome su krakmolu. Likusį pieną išmaišome su grietinėle, cukrumi, vanile ir užviriname. Supilame piene ištirpusį krakmolą, sumažiname kaitrą ir maišydami pakaitiname dar 5 minutes.
4. Karštą kepinį supjaustome porcijomis ir sudedame į lėkštutes. Užpilame padažo. Šalia įdedame ledų.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 1 val. 15 min. Porcijoje: 590 kcal (6 porcijos)

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668