150 g miltų,
50 g avižinių dribsnių,
pusė šaukštelio malto cinamono,
80 g cukraus,
125 g sviesto,
druskos,
4 dideli obuoliai,
2 šaukštai citrinų sulčių,
50 g migdolų drožlių,
vanilės lazdelė,
120 ml pieno,
125 ml grietinėlės,
40 g cukraus,
šaukštelis krakmolo,
60 g razinų (be kauliukų),
GAMINIMAS:
1. Ruošiame trupiniuotį. Sumaišome sviestą, miltus, avižinius dribsnius, cinamoną, cukrų ir žiupsnelį druskos.
2. Ruošiame įdarą. Obuolius nulupame, supjaustome ketvirčiais, išpjauname sėklalizdžius. Tada supjaustome skiltelėmis. Jas gražiai vieną prie kitos sudedame į apskritą kepimo skardą, pateptą riebalais. Užberiame migdolų ir razinų. Apšlakstome citrinų sultimis. Ant viršaus tolygiai užtrupiname trupiniuotį. Kepame 200° C karštumo orkaitėje pusvalandį.
3. Ruošiame padažą. Vanilės lazdelę perpjauname per pusę, išskobiame minkštimą. Trečdalį pieno sumaišome su krakmolu. Likusį pieną išmaišome su grietinėle, cukrumi, vanile ir užviriname. Supilame piene ištirpusį krakmolą, sumažiname kaitrą ir maišydami pakaitiname dar 5 minutes.
4. Karštą kepinį supjaustome porcijomis ir sudedame į lėkštutes. Užpilame padažo. Šalia įdedame ledų.
Pastabos:
Gaminimo laikas: 1 val. 15 min. Porcijoje: 590 kcal (6 porcijos)