200 g minkšto sviesto,
1/2 stiklinės smulkaus rudojo cukraus,
2 stiklinių miltų,
1/2 stiklinės kakavos miltelių,
2 šaukštų tirpios kavos miltelių,
žiupsnelio druskos,
kelių lašų vanilės esencijos,
baltojo šokolado papuošimui.
GAMINIMAS:
Sumaišykite miltus, kakavą, kavą ir šiek tiek druskos. Sviestą iki purumo ištrinkite su cukrumi, įlašinus porą lašų vanilės esencijos, lėtai suberkite prieš tai pasiruoštą mišinį ir viską gerai sumaišykite. Gautą tešlą sukrėskite tarp 2 kepimo popieriaus lakštų, suvyniokite ritinėlį, jį 1 val. pašaldykite.
Nenuimant nuo tešlos popieriaus iškočiokite ploną lakštą, po to popierių nuimkite ir formele išspauskite tešlos skridinėlius. Juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros.
Kepkite maždaug 6 min. Iškepusius sausainius papuoškite tarkuoto baltojo šokolado glajumi, tarkuotu šokoladu. Į vaikams skirtų sausainių tešlą neberkite tirpios kavos.