Pusės paruoštos kiaulienos gaivos,
1 kiaulės liežuvio,
200-300 g liesos kiaulienos,
3-4 svogūnų,
2-3 šaukštų sviesto,
po 1 morką ir
petražolės šaknį,
po žiupsnelį cukraus,
maltų lauro,
lapelių,
kvapniųjų ir
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Kiaulės galvą nuplikykite verdančiu vandeniu, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite apie 1 val. Į tą patį puodą dėkite liežuvį, kiaulieną, morką ir petražolės šaknį, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite, kol visa mėsa suminkštės. Tada mėsą smulkiai supjaustykite, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir laurų lapeliais, sumaišykite su svieste pakepintais svogūnais.
Mišinį sukrėskite į drobinį maišelį, viską paslėkite tarp dviejų medinių lentelių ir palikite šaltoje vietoje. Patiekite su kaimiška juoda duona, raugintais agurkais ir krienais. Kad būtų kuo valgius užsigerti, išvirkite kompoto iš džiovintų vaisių ir uogų: obuolių, kriaušių, slyvų ir vyšnių.