1 kg bulvių,
500 g pievagrybių,
1 svogūno,
1/2 šaukšto smulkintų petražolių,
600 g kiaulienos nugarinės,
4-5 šaukštų sviesto,
1 šaukšto miltų,
200 ml grietinėlės,
300 ml daržovių sultinio,
75 ml baltojo vyno,
3 kiaušinių trynių,
2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio,
1 šaukšto smulkintų bazilikų,
pagal skonį druskos,
pipirų,
malto muskato.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje, sugrūskite, įdėjus 2 šaukštus sviesto, 5 šaukštus grietinėlės, smulkintų petražolių ir kiaušinio trynius. Viską išsukite iki vientisos masės. Grybus supjaustykite riekelėmis, svogūną stambiau ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje su sviestu.
Mėsą nuplaukite, supjaustykite porcijomis, nusausinkite, pamuškite, pabarstykite druska, pipirais, bazilikais ir iš visų pusių apkepkite keptuvėje, aliejaus ir šaukšto sviesto mišinyje. Supilkite vyną, sultinį, keptuvę uždenkite ir ant silpnos ugnies mėsą troškinkite apie 20 min.
Į troškinimo pabaigą supilkite likusią grietinėlę ir dar patroškinkite 5-7 min. Troškintą mėsą atvėsinkite, sudėkite į skardą ir ant viršaus dėkite grybų masę. Ant mėsos ir grybų masės konditeriniu švirkštu išspauskite bulvių košės bokštelius. Juos apibarstykite smulkintu parmezano sūriu ir kepkite 10-15 min. įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su mėgstamu padažu.