1 pakelio (300 g) šaldytų ar šviežių špinatų,
1 pakelio sluoksniuotos tešlos,
1,2 kg jautienos filė,
druskos,
pipirų,
cukraus,
muskato riešuto,
4 šaukštų krienų,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
2-3 šaukštų džiūvėsėlių,
2-3 šaukštų aliejaus,
1 pakelio Hollandaise padažo,
2 šaukštų sviesto,
2 šaukštų maltų migdolų.
GAMINIMAS:
Sviestą ištirpinkite, ant labai mažos ugnies, ištroškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, sudėkite špinatus ir dar trumpai patroškinkite. Pasūdykite, įberkite muskato riešuto, cukraus ir dar kelias sekundes troškinkite. Išmaišykite ir ataušinkite. Įmaišykite į špinatų masę kiaušinį maltus migdolus ir džiūvėsėlius.
Mėsą apkepkite iš visų pusių sausoje keptuvėje, gausiai pasūdykite ir užberkite pipirų. Jos nereikia kepti iki galo, tik apkepti, kad sultys mėsos viduje "užsidarytų". Atvėsintą mėsą įtrinkite krienais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. 2/3 tešlos lakšto užklokite špinatais, sudėkite mėsą ir suvyniokite.
Padėkite ant skardos. Patepkite plaktu kiaušinio tryniu. Kepkite apie 35-40 min. Vidutinio dydžio puode uždengę nedideliame kiekyje vandens truputį pasūdę virkite morkas 4-6 min. arba kol bus beveik minkštos. Nukoškite, išimkite iš puodo. Mėsą patiekite su Hollandaise padažu.