1 kg veršienos be kaulų,
100 ml alyvuogių aliejaus,
2 smulkintų svogūnų,
700 g salierų gumbų ir lapų,
po žiupsnelį maltų pipirų,
druskos.
P a d a ž u i:
2 kiaušinių trynių ir
1 baltymo,
3/4 stiklinės citrinų sulčių,
2-3 šaukštų kukurūzų krakmolo.
GAMINIMAS:
Supjaustykite porcijomis nuplautą ir nusausintą veršieną. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite mėsos gabalus, apkepkite juos iš abiejų pusių po 4 min., įpilkite 3/4 stiklinės verdančio vandens ir patroškinkite.
Susmulkintus salierus palaikykite verdančiame vandenyje apie 10 min., nuvarvinkite ir prieš baigiant troškinti sudėkite ant mėsos. Padažas: į plakamus kiaušinius pilkite citrinų sultis, krakmolą ir be paliovos plakdami po truputį supilkite sultis, susidariusias troškinant mėsą.
Išimkite mėsą iš keptuvės ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Trumpai pakaitinkite padažą, kad sutirštėtų, ir užpilkite ant mėsos.